Gå till innehåll
Gävle Ryttarsällskap
Gävle Ryttarsällskap

Styrelsen informerar: januari

Årets första styrelsemöte avhandlade bland annat det annalkande årsmötet, kommande clinics samt verksamhetshästar.

Du har väl inte missat att vi har två clinics inom kort här på klubben? Nu på söndag, den 28 januari, gästas vi av ingen mindre än Jens Fredricson. Jens är en av Sveriges främsta hoppryttare. Han tillhör landslaget i hoppning och har representerat Sverige i många prestigefyllda tävlingar och mästerskap. Jens är inte bara en framstående tävlingsryttare utan även en respekterad tränare och mentor inom ridsporten. Han delar ofta med sig av sin kunskap och erfarenhet för att hjälpa unga talanger och för att främja utvecklingen av ridsporten i Sverige. På söndag kommer han coacha bland annat Carro Brodin samt rida själv.

Nästföljande söndag, den 4 februari, är det dressyrclinic. Kristian von Krusenstierna är en av Sveriges mest framgångsrika dressyrryttare. Kristian är baserad på Ågesta Gård, strax utanför Stockholm. Kristian är A-tränare i dressyr, Grand Prix-ryttare, driver familjeföretaget Ågesta Gård och Ridskola AB och är medgrundare till DressagePower. Kristians clinic kommer att ha fokus på hästens utbildningsskala:

Takt, lösgjordhet, kontakt, schvung, rakriktning och samling.

Sportlovet ligger inte alltför långt bort i tiden och som vanligt kommer det på anläggningen att erbjudas olika lägeraktiviteter. Under sportlovsveckan, den 27 februari, hålls också GRS årsmöte till vilket alla medlemmar kallas (se eget inlägg).

 

På hästfronten har vi tyvärr tvingats säga hej då till Luka vars skada inte gick att råda bot på. En ny ponny, Jailhouse Rocky, håller på att acklimatisera sig och kommer inom kort kunna gå med i verksamheten.

 

Styrelsen i GRS

Publicerad: 2024-01-24

Senast uppdaterad: 2024-01-24

Författare: lovisacarlsson123@gmail.com

Sponsorer

Besöksadress

Lerviksvägen 42
806 47 Gävle

Postadress

Lerviksvägen 42
806 47 Gävle

Kontakta oss

026-102033
kansliet@grs.nu