Gå till innehåll
Gävle Ryttarsällskap
Gävle Ryttarsällskap

Styrelsen informerar: augusti

Funktionärer

Hopptävlingar, nya ridskolehäst och äntligen en utebana som kan användas. Många positiva saker fanns att prata om på det senaste styrelsemötet.

I tisdags träffades styrelsen för att bland annat diskutera de kommande hopptävlingarna. Den 14 till 17 september arrangerar vi en, två och tresjärniga hopptävlingar med klasser upp till 1.45 meter och med kval till Arena Youth Tour samt en omgång av Ridsportallsvenskan Division 2. Vi är såklart jätteglada över att äntligen kunna ha tävlingar på anläggningen igen - och med riktigt bra underlag på såväl framhoppningen som på tävlingsbanan.

 

Under de fyra dagarna som tävlingarna pågår finns ett stort behov av ideellt arbete i form av funktionärer. Ta chansen att ställa upp för din klubb och samtidigt få ta del av riktigt bra hoppning! Alla kan hjälpa till med något - oavsett tidigare erfarenhet som funktionär eller inte. Prata med Lovisa Carlsson om du vill hjälpa till!

 

Hjälp behövs också till städdagarna den 2-3 september. Här kommer fokus ligga på att göra vår anläggning fräsch och fin inför tävlingarna. En priorterad insats kommer att vara att rengöra och måla sargen i ridhuset. Räkna med att rida utomhus iallafall på lördagen. Skriv upp dig på listorna i stallet eller anmäl ditt intresse i inlägget om städdagarna på Facebook.

 

Fler förbättringar av vår anläggning är på gång. Efter nytt underlag i ridhuset och på utebanan är det nu dags för ridhusbelysningen att uppdateras. LED-lampor kommer installeras och vara monterade till tävlingen. I caféterian kommer glasen ut mot ridhuset att tilläggsisoleras innan vintern vilket bidrar till ett bättre klimat och minskad elförbrukning.

 

I stallet kommer Lotta Palm att efterträda Maria Bolin som stallchef. Maria går vidare till Evidensia där hon kommer att jobba på hästkliniken vid travet. Tack Maria, och lycka till med det nya!

 

På hästfronten finns att rapportera en häst som fått vandra vidare och en ny häst till verksamheten. Börje blev i somras så illa sparkad att han fick somna in. Ny ridskolehäst som redan börjat gå i verksamheten är 12-åriga Coriander som tidigare tävlats av Carro Brodin i hoppning.

 

Gällande caféterian eftersöker vi fortfarande någon som vill ha ett övergripande ansvar. Vi vill också påminna om att det i höst är storhästgruppernas tur att bemanna caféterian. Prata ihop dig med din ridgrupp och se till att er vecka bemannas. Vi fortsätter att hävda att en caféteriatjänst motsvarade 3 timmar per termin för dig som rider en gång i veckan inte borde vara några problem att lösa ;-)

 

Rid fint! / Styrelsen i GRS

Publicerad: 2023-08-24

Senast uppdaterad: 2023-08-24

Författare: lovisacarlsson123@gmail.com

Sponsorer

Besöksadress

Lerviksvägen 42
806 47 Gävle

Postadress

Lerviksvägen 42
806 47 Gävle

Kontakta oss

026-102033
kansliet@grs.nu